Thursday, 22 December 2011

Dirompak RM8,000 lepas keluarkan duit

gambar hiasan
SEORANG lelaki dirompak RM8,000 oleh empat lelaki yang bersenjatakan sebilah parang dan kapak selepas mengeluarkan wang dari sebuah bank di Sungai Petani petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2.30 petang semalam, mangsa yang enggan dikenali dan berumur lingkungan 20-an telah ke sebuah bank di Pekan Baru di Sungai Petani untuk mengeluarkan wang, dan kemudian memandu ke Taman Intan apabila keretanya diekori oleh orang tidak dikenali.

"Kereta tersebut cuba menghimpit dan menyekat saya supaya berhenti, tetapi saya pecutkan kereta untuk menyelamatkan diri,” katanya kepada pemberita di Sungai Petani, semalam.

Katanya, apabila sampai di simpang jalan masuk ke Taman Petani Jaya dia telah terlanggar dua buah kereta lain di hadapannya, dan tayar keretanya pancit.

“Apabila kereta saya tidak dapat bergerak lagi, saya nampak empat orang lelaki sambil membawa sebilah parang dan kapak turun dengan pantas dari kereta mereka. Sebaik melihat mereka, saya terus keluar kereta, selamatkan diri,” katanya.

Mangsa berkata mereka telah memecahkan cermin depan tingkap kereta kiri dan kanannya menggunakan kedua-dua senjata itu dan mengambil wang yang berbungkus dari dalam kereta.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda ACP Hashim Ali ketika dihubungi Bernama mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan menurutnya polis akan menyiasat kes itu mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan iaitu samun berkawan. — BERNAMA

Dapatkan berita-berita terkini melalui facebook. Klik Like untuk ikuti update terkini Adamfikri.com
kongsikan artikel ini pada facebook dan twitter Make Your Own Gifts Here

0 Comments

Post a Comment